Program


HOT JAZZ BAND 35

HOT JAZZ BAND 35

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 2020-ban ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, erre a sikerekben gazdag időszakra tekint vissza az együttes ezen a csak Debrecenben hallható jubileumi koncertjén.
 több

A Hot Jazz Band legfőbb feladatának az eredeti zenei formájában elfeledett, háború előtti nagy magyar jazz-slágerek, film- és színpadi zenék felidézését, a hazai könnyűzenei örökség ápolását, továbbá a jazz-korszak egyetemes zenéjének autentikus megszólaltatását tekinti.

Munkájuk messze földön elismert, erről tanúskodnak amerikai, ázsiai meghívásaik, valamint Európa 22 országába tett útjaik is. Legszebb sikereik közé tartozik a világ legnagyobb dixieland versenyén elnyert díj: 1995-ben a franciaországi Saint Raphaelben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Versenyen övék lett a Sidney D’Or – trófea.
Karrierjük 2015-ben ért a csúcsra, amikor is a hazai jazztörténet egyetlen zenekaraként munkásságukért Kossuth-díjban részesültek.

Jubileumi műsorukban vendégük lesz régi jó barátjuk, Papa Fleigh, nem marad el a bendzsózenekar, a mosódeszka, egy kis ízelítő a terveikből és az együtt éneklés öröme sem. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek zenéinek szerelmesei és a Hot Jazz Band-rajongók egy remek hangulatú estén ünnepelhetik a jazz örök mivoltát.

A zenekar tagjai:
Fodor László
Bényei Tamás
Kovács Tamás
Szabó Lóránt
Juhász Zoltán
Galbács István
Vendég: Papa Fleigh

Az est az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Köszönjük, Magyarország!” programjának támogatásával valósul meg.

 

Felhívjuk jegyvásárlóink figyelmét, hogy a fenti rendezvény a Kölcsey Központ mindenkori járványügyi rendelkezései mentén (kötelező maszkviselés és testhőmérséklet-ellenőrzés, illetve kontaktkutatás érdekében név és telefonszám önkéntes felírása belépéskor) látogatható, melyekről bővebb tájékoztatás az alábbi linken olvasható:
http://kolcseykozpont.hu/tajekoztatas-2/.

Ajánló


Musicalrészletek, filmzenék és a táncdalfesztiválok győztes dalai szólalnak meg, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády…

Az előző évtizedek két talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programjának fúziója, a Debreceni Bor-és…