Program


MAGDA, A SZABÓ - MINDEN BIZONYTALAN, CSAK A SZERELMÜNK BIZONYOS - életrajzi játék egy részben

MAGDA, A SZABÓ - MINDEN BIZONYTALAN, CSAK A SZERELMÜNK BIZONYOS - életrajzi játék egy részben

Életrajzi játék egy részben Szabó Magda halálának évfordulója tiszteletére az Alle Management előadásában

A KOSSUTH-DÍJAS ÍRÓNŐ ÉS FÉRJE PÁRKAPCSOLATÁNAK KULISSZATITKAIRÓL SZELLEMESEN NEVETTETŐ SZÓPÁRBAJOK KÍSÉRETÉBEN RÁNTJA LE A LEPLET A KASZÁS ATTILA-DÍJAS MÉSZÁROS TIBOR ÉS KRAJCSI NIKOLETT NAGY SIKERŰ SZÍNHÁZI ESTJE – A NEMZETI SZÍNHÁZ UTÁN EGYETLEN ELŐADÁS EREJÉIG ISMÉT AZ ÍRÓNŐ SZÜLŐVÁROSÁBAN, DEBRECENBEN!

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”, akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké?

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.

Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, s két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig. Az előadásban két színész bújik a hőn szeretett állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az házaspár karaktereibe, „kiadva” akár féltett titkaikat is.

„Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor előadásában pörögnek az évek, játékukkal behúznak, berántanak minket, nézőket Magda és Tibor otthonába. Ott vagyunk velük, szinte már nem puszta szemlélői, hanem részesei leszünk az életüknek.” – Dehir.hu

Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett

Rendező: Mészáros Tibor, POSZT- és Kaszás Attila-díjas

Produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi

Az egyrészes előadás hossza: 70 perc

Ajánló


A PÁL UTCAI FIÚK - zenés játék két részben - a Csokonai Színház előadása Jegyvásárlás
-500 Ft

Zenés játék Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán két részben a Csokonai Színház…