Program


TŰZLILIOM - misztikus táncjáték egy részben - a Nagyerdei Szabadtéri Játékok produkciója

TŰZLILIOM - misztikus táncjáték egy részben - a Nagyerdei Szabadtéri Játékok produkciója

Wass Albert A funtineli boszorkány című nagy sikerű regényét a Nagyerdei Szabadtéri Játékok az Örökös Kiváló Együttes címet elnyert Debreceni Népi Együttes vadonatúj táncszínpadi változatában új helyszínen, a Kölcsey Központ nagyszínpadán.
 több

A Nagy Könyv című országos közvéleménykutatás alapján a 11. legnépszerűbb magyar regény most készülő színpadi változata hűen követi Nuca, az erdélyi tündér-boszorkány felnőtté válásának, illetve önnön varázserejére és tragikus sorsára való párhuzamos ébredésének mitikus történetét, melyet a Debreceni Népi Együttes a mintegy hetvenfős, gyermek, ifjúsági és felnőtt tagozatát is egyesítő tánctársulata révén eleveníti meg népi ének- és szólóhangszeres vendégművészek, továbbá a több nívódíjjal is elismert Bürkös zenekar közreműködésével.

Hercz Vilmos, az Együttes Népművészet Ifjú Mestere-díjas rendező-koreográfusa – a Tizenhárom almafa és Széki tánchistóriák a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a korábbi években bemutatott, majd belföldön és külföldön is egyaránt nagy sikerrel játszott táncszínpadi produkcióit követően – ezúttal egy autentikus székely, magyar, cigány és román zenei stílusokból és táncokból építkező, a történelmi Magyarország tájegységeit és népi kultúráit akusztikus és vizuális síkon is termékenyen ötvöző, egészestés táncszínházi előadást álmodott meg.

A legutóbb Izraelben és Törökországban vendégszereplő, idén pedig fennállásának 70 éves jubileumát is ünneplő debreceni együttes legújabb nagyszínpadi bemutatóját a tőlük megszokott fergeteges karakter- és össztáncok, valamint kézműves gondossággal elkészített, vadonatúj viseletek színpompás kavalkádja is jellemzik majd.

Közreműködik a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös zenekar (Dezsőházi Tamás – hegedű, Kerezsi Antal – hegedű, Horváth Norbert – cimbalom, Palazsnik László – brácsa, Nagy Barna – ütőgardon, nagybőgő, Bólya Dániel – fúvós hangszerek)

Zenei szerkesztők: Bárdosi Ildikó, Dezsőházi Tamás, Palazsnik László
Viselet: Veres Tamásné Hercz Beáta, Szigeti Ibolya, Tóth Gyuláné Pataki Ilona
Társkoreográfusok: Csontos Anna, Farkas László, Kovács Dénes, Rozsáyi Dániel, Vámosi István, Veres Tamásné Hercz Beáta

Rendező-koreográfus: Hercz Vilmos, Népművészet Ifjú Mestere-díjas

A 2020. évi Nagyerdei Szabadtéri Játékok táncszínházi ősbemutatója

 

 

 

NÉZŐI TÁJÉKOZTATÁS

 

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretében korábban szeptember 11-ére meghirdetett, fenti táncszínházi előadásra előzetesen megváltott jegyek automatikusan e 2020. november 14-ei, beltéri pótelőadásra érvényesek.

 

Az aktuális járványügyi intézkedésekhez való mindenkori rugalmas alkalmazkodás lehetősége jegyében a jegyüket 2020. szeptember 11-ig megváltó nézőink a Kölcsey Központ Nagytermének nézőtere középső szektorának első felében az 1-4. jegyárkategóriák (3.700 Ft, 3.200 Ft, 2.700 Ft, 2.200 Ft) szerint sávosan kialakított nézőtérrészeken, illetve azon belül is érkezési sorrendben foglalhatnak helyet.

 

Az előadásra 2020. szeptember 11. után már csak egységáras, 1.800 Ft-os jegyek kaphatók, melyek egységesen a nézőtér hátsó felének ülőhelyeire szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.